“La publicitat és la llum que es veu al final del túnel, però aquest túnel està en obres”

Josep Espín,

“La publicitat és la llum que es veu al final del túnel, però aquest túnel està en obres”


Barcelona, 21 d’abril de 2022. Avui al Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya hem celebrat una edició especial de La Torradora, en la que hem convidat a participar estudiants de diferents universitats per saber què pensen del sector, com encaren el seu futur i quines inquietuds tenen.

Per parlar-ne, hem comptat amb Victor Sabina i Natàlia Prats de la Universitat Autònoma de Barcelona; Ignasi Navarro i Ana Margalló de la Universitat de Barcelona; Pola Amat i Ismael Sánchez, de la Blanquerna - Universitat Ramon Llull; Ari Cabré i Clàudia Mateu de la Barcelona School of Creativity; Àlex Valverde i Francesca Fàbregas de la Universitat Pompeu Fabra i Alicia Díaz i Álvaro Heredero de la Universitat Abat Oliba. Hi ha hagut consens sobre els diferents temes que s’han tractat, els estudiants estan en sintonia sobre el que senten i la forma com veuen el futur i les seves expectatives.

En aquest sentit, no són molt optimistes amb les expectatives de futur un cop finalitzats els estudis. Acaben una carrera de quatre anys, tenint una visió global, però a efectes pràctics es pregunten què saben fer. Per això, fan una crida a les universitats, perquè incloguin assignatures més pràctiques com l’us de photoshop o el màrqueting digital. També es qüestionen que després de tot l’esforç la seva entrada a l’àmbit laboral estigui mal remunerada o sigui inexistent.

Tenen present que el seu futur passa per la diferenciació, que no ve marcada per la titulació, sinó per l’especialització i a força de treballar la marca personal. Pel que fa a la comunicació de les marques, segueixen a aquelles que no venen només producte, sinó els valors que tenen al darrere. Segueixen una marca pel que fan sentir i pel que aporten: a la gent li agrada formar part d’un moviment.

Consideren la publicitat online intrusiva i en molts casos seguint els paràmetres de la televisió tradicional, en què estàs veient un contingut i el tallen per posar un anunci. Tot i això agraeixen que la publicitat sigui personalitzada. La sortida laboral a l’estranger la veuen positiva i com a opció, com a forma d’enriquiment personal, de conèixer altres cultures i altres formes de comunicar, però sempre amb la idea de tornar i aplicar el que s’ha après.

Per ells, la clau de l’èxit és tenir molt clar cap a on vols anar i provar-ho tot, a base de resiliència i esforç, perquè es pot valorar el talent, però també ha d’haver-hi esforç.

Finalment, afirmen que totes i tots tenen moltes ganes de treballar i que són molt treballadors. Volen que es cregui en els joves, i que se’ls donin mésnoportunitats.

[:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies