La mirada indiscreta al Design Thinking

Josep Espín,

La mirada indiscreta al Design Thinking


7a sessió d’El Mirador Indiscret El Design Thinking Dijous, 21 de setembre de 2017 Consulta: Els 10 punts clau Vídeo-Resum de la sessió Vídeo de les exposicions Les imatges Aquest dijous 21 de setembre s'ha realitzat al Palau Robert la setena sessió d'El Mirador Indiscret, sota la temàtica del design thinking. A la sessió, hem pogut donar una mica de llum a un concepte innovador que està revolucionant les estratègies empresarials. La sessió l’ha moderat Mercè Piera, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, que ha iniciat la sessió donant la benvinguda i presentant els ponents. Maria Santolaria, Head of Venture Design a InnoCells, ha estat la primera en intervenir i ha parlat sobre el design thinking des de la perspectiva empresarial. Comenta que, una de les coses més importants per a les empreses és saber què necessiten i com evolucionar alhora que ho fa el món dels negocis. A més, parla sobre la importància de centrar-se en els usuaris i entendre’ls des del seu propi context per a poder solucionar els problemes empresarials, així com també la importància del disseny (look and feel) en tots els aspectes de negoci. La ponent conclou amb tres paraules clau per a realitzar una correcta estratègia de design thinking: Descobrir, definir i distribuir. A continuació l’Anna Ripoll, fundadora d’Intuitiva, ha explicat la funció del design thinking mitjançant la metàfora d’una història d’amor entre l’Enric (empresa) i la Clara (client). L’Anna reafirma el discurs de l’anterior ponent, la Maria, i comenta que si l’empresa es focalitza amb el client, l’escolta i descobreix les seves necessitats i requeriments, podrà crear una estratègia empresarial adient i fidelitzar-lo. D’altra banda, defensa l’aplicació del design thinking per a qualsevol camp i professió i l’ús d’equips multidisciplinaris per poder arribar a una cocreació que aporti diferents punts de vista a l’estratègia empresarial. Finalment, l’Anna conclou amb que cap empresa sobreviu si no connecta emocionalment amb els seus clients. Per últim David Vilella, professional dedicat a la innovació oberta, els living labs i les mSchools, ha donat la seva visió del design thinking relacionant el concepte amb el seu projecte d’EduHacks i el món de l’educació. En David defensa la necessitat d’utilitzar el design thinking com a eina fonamental en tot procés educatiu i professional, tant per estudiants com per a docents. A més, explica la funció d’EduHacks, la qual ajuda a motivar als estudiants, enseñar-lis habilitats per millorar la seva carrera i anar més enllà del currículum vitae.[:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies