La mirada indiscreta al Design Thinking

Josep Espín,

La mirada indiscreta al Design Thinking


7a sessió d’El Mirador Indiscret El Design Thinking Dijous, 21 de setembre de 2017 Consulta: Els 10 punts clau Vídeo-Resum de la sessió Vídeo de les exposicions Les imatges Aquest dijous 21 de setembre s'ha realitzat al Palau Robert la setena sessió d'El Mirador Indiscret, sota la temàtica del design thinking. A la sessió, hem pogut donar una mica de llum a un concepte innovador que està revolucionant les estratègies empresarials. La sessió l’ha moderat Mercè Piera, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, que ha iniciat la sessió donant la benvinguda i presentant els ponents. Maria Santolaria, Head of Venture Design a InnoCells, ha estat la primera en intervenir i ha parlat sobre el design thinking des de la perspectiva empresarial. Comenta que, una de les coses més importants per a les empreses és saber què necessiten i com evolucionar alhora que ho fa el món dels negocis. A més, parla sobre la importància de centrar-se en els usuaris i entendre’ls des del seu propi context per a poder solucionar els problemes empresarials, així com també la importància del disseny (look and feel) en tots els aspectes de negoci. La ponent conclou amb tres paraules clau per a realitzar una correcta estratègia de design thinking: Descobrir, definir i distribuir. A continuació l’Anna Ripoll, fundadora d’Intuitiva, ha explicat la funció del design thinking mitjançant la metàfora d’una història d’amor entre l’Enric (empresa) i la Clara (client). L’Anna reafirma el discurs de l’anterior ponent, la Maria, i comenta que si l’empresa es focalitza amb el client, l’escolta i descobreix les seves necessitats i requeriments, podrà crear una estratègia empresarial adient i fidelitzar-lo. D’altra banda, defensa l’aplicació del design thinking per a qualsevol camp i professió i l’ús d’equips multidisciplinaris per poder arribar a una cocreació que aporti diferents punts de vista a l’estratègia empresarial. Finalment, l’Anna conclou amb que cap empresa sobreviu si no connecta emocionalment amb els seus clients. Per últim David Vilella, professional dedicat a la innovació oberta, els living labs i les mSchools, ha donat la seva visió del design thinking relacionant el concepte amb el seu projecte d’EduHacks i el món de l’educació. En David defensa la necessitat d’utilitzar el design thinking com a eina fonamental en tot procés educatiu i professional, tant per estudiants com per a docents. A més, explica la funció d’EduHacks, la qual ajuda a motivar als estudiants, enseñar-lis habilitats per millorar la seva carrera i anar més enllà del currículum vitae.[:]

Xarxes Socials

Recerca

Darreres Entrades

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrat el Dia de la Publicitat amb una xocolatada amb xurros i anunciant les claus dels Premis Impacte i "La Nit del Màrqueting i la Comunicació", els quals tornen a Barcelona el 3 de juliol de 2025a les 18:30 en un espai icònic del Port Vell: l’ACEx, l’antic IMAX.

Barcelona, 19 de desembre de 2024 - El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat una nova edició del Mirador dedicada al moviment BCorp, un moviment global de persones que utilitzen els negocis per generar un canvi positiu. A l’esdeveniment han participat Montse Sellarès, Head of Communications and activism a B Lab Spain; Alba Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en Rosaparks; Sònia Recasens, Directora d’estratègia corporativa i assumptes públics a ATREVIA; i Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, las quals van analitzar els beneficis i els reptes de pertànyer a aquesta comunitat.

Avui s'encenen els llums de Nadal a Barcelona i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i Granpaso Strategy Company han presentat en la nova edició del Mirador, un estudi innovador que analitza els hàbits, costums i rituals al Nadal. En l'esdeveniment, Adrián Mediavilla, cofundador de (Granpaso) Strategy Company, ha presentat l'estudi El Nou Nadal. D’altre banda, Ruben Navarro Sanchez, VP Brand Màrqueting a Wallapop i Ion Araluce, Soci i director a Good Vibes Media, han compartit les seves conclusions, oferint una visió profunda de com estan evolucionant les tradicions i comportaments entorn d'aquesta festivitat. Tota aquesta xerrada ha estat moderada i liderada per Iolanda Casalà Surribas Casalà, Head of Strategy a McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de novembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, va presentar una nova edició delMirador dedicada a la importància del món sonor en el nostre sector. Destacatsexperts en comunicació i àudio branding van compartir els seus coneixementssobre la importància de la identitat sonora a l'estratègia de marques. MontserratVidal-Mestre, Ramon Vives i Toni Otero van emfatitzar com el so potenfortir la relació entre les marques i el seu públic.

Ahir, 23 d'octubre, al llarg de tot el dia, es va celebrat la II Jornada de Comunicació Municipal a l'Espai Francesca Bonnemaison. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació i el Col·legi de Periodistes va girar entorn un tema d'actualitat en el sector, la IA.

Modificar cookies