Una mirada al màrqueting de veu

Josep Espín,

Una mirada al màrqueting de veu


19a sessió d’El Mirador Indiscret Màrqueting de veu Dijous, 28 de març de 2019 Consulta 10 principals conclusions Vídeo resum Les imatges

Celebrada una altra jornada del Mirador Indiscret, que ha posar la seva mirada al “Màrqueting de veu” per conèixer quines són les avantatges i el futur de la recerca per veu.

Moderats per Carles Ortet, fundador de Zoopa,  Xavi Fisa, Head of Strategy a LaviniaNext, Agustí Albiol, Estratègia i Canals Digitals a TMB i Paul Fleming, fundador i president de Barcelona Virtual han donat resposta a aquestes qüestions:

Ho han fet en una sessió amb l’aforament ple i a la que han dotat d’interessants continguts:

La Internet de veu està cada dia més present en la nostra vida diària i el primer ponent, Xavi Fisa ho va demostrar amb aquesta predicció: S’estima que l’any 2020 el 50% de les cerques a Internet es farà a través de veu. Per les principals marques del mercat com Amazon, Google i Apple, això suposa un repte per continuar creant i desenvolupar uns millors smart speakers i aconseguir, d’aquesta forma, que les persones introdueixin al seu dia a dia els seus famosos productes intel·ligents com Alexa i Google Assistant.

A la vegada, va comentar que utilitzant la veu, els consumidors podrien connectar amb interfícies els quals no estan habituats a més de viure experiències molt més personals com a resultat. En termes de futur,  va explicar les noves oportunitats i reptes que suposava utilitzar aquest tipus de tecnologia: Definir nous atributs a les marques, explotar aquest nou paradigma d’interacció, tenir una nova finestra de contacte entre altres.

A continuació va intervenir Agustí Albiol que va mostrar com TMB ha aprofitat aquests robots de veu per oferir el seu servei. L’empresa que s’encarrega del transport metropolità de Barcelona utilitza unes skills per informar de l’estat dels seus serveis a totes les persones que els utilitzen i garantir una millor experiència de viatge abans de sortir de casa.

Com a plans de futur, estan treballant per traduir aquest servei en més idiomes per tots els turistes que visiten la ciutat comtal així com també un recomenador de bitllets per a trobar el que més s’adeqüi a les necessitats del futur consumidor, un tipus d’assistència que busquen arribar en tants dispositius com sigui possible.

L’últim ponent, Paul Fleming va senyalar uns dels trencadors de paradigmes més rellevants de la història: Gutenberg, Henry Ford i Steve Jobs. No obstant això, en va avançar un de nou: l’Alexa, el robot que funciona a través de veu d’Amazon i com aquesta a poc a poc, s’ha anat convertint en un imprescindible en la vida de molts i moltes.

Va introduir el concepte de NEW IS YOU (l’ordenador ets tu) i va definir el paradigma actual d’aquests robots: bio-lògic, híper-personal i ultrafluït. Si bé s’han aconseguit molts avanços per la societat, també és cert que comporten perills per la professió com la irrellevància, la invisibilitat i menys ingressos per les companyies.

Un cop finalitzades les intervencions es va donar pas al debat per acabar la sessió amb l’esmorzar/networking.

[:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies