Presentació de l'Infonòmetre de Salut

Josep Espín,

Presentació de l'Infonòmetre de Salut


Presentació Infonòmetre de Salut 2018  Dimecres, 7 de març de 2018 El Palau Robert va acollir la presentació de l’Infonòmetre de Salut 2018, un estudi elaborat per Infoperiodistas i Acceso amb el suport de la FAPE (Federación de Asociaciones de Periodistas de España) i ANIS (Asociación Nacional de Informadores de Salud). L’objectiu d’aquest informe és valorar la relació entre les fonts d’informació del sector salut i els periodistes, per facilitar la labor de les redaccions dels mitjans de comunicació. Està format per una recerca que analitza dos àmbits. D’una banda, la percepció dels periodistes, recollida a través d’una àmplia enquesta i d’una altra, l’anàlisi de les notícies publicades en els mitjans, com a indicador del comportament informatiu del sector. Algunes dades:
  • Centres de Recerca, Experts, Universitats i Hospitals, són les fonts més fiables per als periodistes de salut. Empreses i Consumidors, en últim lloc.
  • L'Expert en un 54,7% és la font més freqüent a la qual acudeix el periodista.
  • 98,3% dels enquestats considera útil tenir una relació més propera amb els experts, encara que un 20% comenta que "gairebé mai" pot accedir a ells.
  • Entre els temes informatius que interessen més als periodistes consultats, estan els Estudis de Recerca i els Avanços. També consta en l'estudi una demanda d'informació sobre les discrepàncies mèdiques i farmacològiques.
  • Un 64,6% dels periodistes consultats consideren la informació d'Internet imprecisa, ambigua i contradictòria. Se centren més a les webs específiques de salut amb el 20,1%, Wikipedia amb un 12,90% i Twitter amb l'11,9%. Les tres fonts suposen el 44,9% a l'hora de buscar informació.
  • El 87,2% dels periodistes considera que la premsa podria dedicar més espai a les àrees de salut.
  • Dins de les àrees terapèutiques, Oncologia lidera en totes les variables analitzades. Destaca la rellevància mediàtica de Pediatria. Geriatria ocupa l'últim lloc.
   [:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies