Es disparen els concursos amb exigències desmesurades de facturació

Josep Espín,

Es disparen els concursos amb exigències desmesurades de facturació


2a Onada Observatorio de Concursos Públicos de Publicidad

Es disparen els concursos amb exigències desmesurades de facturació

 Juliol de 2021 La segona onada de l’Observatorio de Concursos Públicos de Publicidad  referida al segon trimestre de l’any ha posat al descobert una dada preocupant: un 65% de les licitacions van incloure exigències de facturació dels concursants fora del que és raonable, un 25% més que el primer trimestre (51,7%). Aquest és un dels cavalls de batalla del sector pel que fa a la millora dels concursos, ja que impedeix que moltes PIMES publicitàries, perfectament capacitades, participin en aquests concursos, en contra de l’esperit de la legislació europea i espanyola. Al marge d’aquesta dada summament  preocupant, aquesta segona onada ha registrat altres retrocessos sobre els criteris professionals establerts per les associacions del sector, si bé hi ha alguns, pocs, aspectes positius. Un 57,26% disposaven d’un termini de presentació inferior a tres setmanes, un evident pas enrere davant del 42% del primer trimestre, però la preponderància de l’oferta econòmica davant a la tècnica o qualitativa es va quedar lleugerament per sota del trimestre anterior, amb un 63,39 davant d’un 65%. S’anota, també, l’absència de concursos tancats als mitjans i amb exclusió de les agències. S’ha avançat també en l’obligació que les adjudicacions siguin motivades i comunicades a adjudicatària i la resta de licitadors, amb més d’un 61% i una millora del 20%. Entre els concursos més importants convocats el trimestre passat destaca un de 25,9 milions d’euros per SEM de la Fundació Universitat Oberta de Catalunya, el concurs de mitjans d’ADIF i ADIF-Alta V, de 5,4 milions i el de l’Instituto Andaluz de la Mujer, de 3,3 milions d’euros, tots ells amb algun  incompliment dels criteris fixats. Aquest Observatori és una iniciativa de La FEDE i l’ACT, i al qual s’ha sumat també des d’aquesta onada el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i té com a objectiu verificar l’evolució dels concursos creatius i de mitjans de les institucions públiques respecte d’una sèrie de criteris professionals perfectament encaixables a la Llei de Contractes del Sector Públic. Està realitzat per Fernando Montañés, doctor i professor de la UAM i la Universidad Nebrija a partir de les dades proporcionades per l’empresa CIPESA i conta també amb la col·laboració i el patrocini d’INFOADEX. Les onades apareixen cada tres mesos i a finals d’any es difondrà l’informe complet anual.  [:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies