La mirada indiscreta al citybranding

Josep Espín,

La mirada indiscreta al citybranding


20ª sessió d’El Mirador Indiscret Brands Love Citybranding  Dijous, 25 d'abril de 2019 Consulta 10 principals conclusions  Vídeo resum Les imatges Ha tingut lloc una nova sessió del Mirador Indiscret, que ha posat la mirada a les marques i la seva relació amb la ciutat d’origen d’on procedeixen. En aquesta ocasió, el moderador Marc Puig, vocal de la Junta de Govern, ha introduït la jornada i ha presentat cada un dels ponents: Isabel Roig, Directora General a Barcelona Centre de Disseny, Ricard Castellet, CCO a Barcelona Tech City i Gabriele Palma, Managing Director a Casa Seat. Els tres ponents han dotat la sessió d’ interessants continguts: La creativitat és un dels valors diferencials de la ciutat de Barcelona, ja que ha estat nombrada com la quarta més creativa a nivell mundial, per darrere de San Francisco, Londres i Nova York i per davant de la cosmopolita Tòquio. A més, Isabel Roig, ens ha ressaltat que una ciutat no és només el que té, sinó com s’expressa. El disseny urbà i la infraestructura creativa també són uns dels principals valors que predominen a la ciutat comtal, coneguda arreu del món per aquestes qualitats reflectides en el seu skyline. A continuació, el segon ponent Ricard Castellet, ens ha introduït que estem en una nova transformació tecnològica en que les ciutats hauran de jugar un paper clau per no quedar-se enrere. La innovació i la disrupció en el món de les start-ups deixarà de ser monopoli de Silicon Valley i que per a que una ciutat aconsegueixi ser referent, s’ha de tenir en compte el talent, la tecnologia i la tolerància. Els relats de les ciutats han de saber basar-se en diferents capes i valors. La història de la ciutat és un ciment fort per crear un present sòlid. Barcelona té una oportunitat de llançar la ciutat a una nova posició i hem de basar aquesta marca no només l’arquitectura i l’esport, sinó també en els negocis, la innovació i la creativitat. Per últim, Gabriele Palma ha començat parlant de la marca SEAT i la relació que té amb Barcelona que la gent desconeix. La marca automobilística va néixer a Barcelona i volen que es lligui l’empresa amb els valors d’aquesta. El món demana canvis, la mobilitat urbana i el mediambient seran factors claus per implementar aquests canvis en les ciutats i les empreses. Tot el contingut de la seva marca està motivat per el ritme que genera Barcelona. No obstant, ens ha recordat que per aconseguir l’èxit, una empresa ha de saber treballar tant amb institucions públiques com privades per complir amb les expectatives proposades. Un cop finalitzades les intervencions s’ha donat pas al debat per acabar la sessió amb l’esmorzar/networking.[:]

Xarxes Socials

Recerca

Darreres Entrades

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrat el Dia de la Publicitat amb una xocolatada amb xurros i anunciant les claus dels Premis Impacte i "La Nit del Màrqueting i la Comunicació", els quals tornen a Barcelona el 3 de juliol de 2025a les 18:30 en un espai icònic del Port Vell: l’ACEx, l’antic IMAX.

Barcelona, 19 de desembre de 2024 - El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat una nova edició del Mirador dedicada al moviment BCorp, un moviment global de persones que utilitzen els negocis per generar un canvi positiu. A l’esdeveniment han participat Montse Sellarès, Head of Communications and activism a B Lab Spain; Alba Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en Rosaparks; Sònia Recasens, Directora d’estratègia corporativa i assumptes públics a ATREVIA; i Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, las quals van analitzar els beneficis i els reptes de pertànyer a aquesta comunitat.

Avui s'encenen els llums de Nadal a Barcelona i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i Granpaso Strategy Company han presentat en la nova edició del Mirador, un estudi innovador que analitza els hàbits, costums i rituals al Nadal. En l'esdeveniment, Adrián Mediavilla, cofundador de (Granpaso) Strategy Company, ha presentat l'estudi El Nou Nadal. D’altre banda, Ruben Navarro Sanchez, VP Brand Màrqueting a Wallapop i Ion Araluce, Soci i director a Good Vibes Media, han compartit les seves conclusions, oferint una visió profunda de com estan evolucionant les tradicions i comportaments entorn d'aquesta festivitat. Tota aquesta xerrada ha estat moderada i liderada per Iolanda Casalà Surribas Casalà, Head of Strategy a McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de novembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, va presentar una nova edició delMirador dedicada a la importància del món sonor en el nostre sector. Destacatsexperts en comunicació i àudio branding van compartir els seus coneixementssobre la importància de la identitat sonora a l'estratègia de marques. MontserratVidal-Mestre, Ramon Vives i Toni Otero van emfatitzar com el so potenfortir la relació entre les marques i el seu públic.

Ahir, 23 d'octubre, al llarg de tot el dia, es va celebrat la II Jornada de Comunicació Municipal a l'Espai Francesca Bonnemaison. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació i el Col·legi de Periodistes va girar entorn un tema d'actualitat en el sector, la IA.

Modificar cookies