La mirada indiscreta a l'activisme

Josep Espín,

La mirada indiscreta a l'activisme


16a sessió d’El Mirador Indiscret L’activisme de marca Dijous, 29 de novembre de 2018   Consulta 10 principals conclusions Vídeo resum Les imatges   El dia 29 de novembre va tenir lloc la darrera sessió d'El Mirador Indiscret de l'any. En aquesta ocasió, el tema va ser L'activisme de marca. La jornada va ser conduïda per Alex Marquina, director comercial de New Business i mitjans digitals a la CCMA i va comptar amb la participació d’Oihana Parera, responsable de màrqueting i comunicació d’HolaLuz; Enric Batlle, director i fundador de Batllegroup i Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms. La setzena edició d’El Mirador va començar amb Alex Marquina introduint el tema de l’activisme de marca al públic per donar pas a la primera intervenció a càrrec d’Oihana Parera. La representant d’HolaLuz ens va parlar sobre el naixement de l’empresa i com aquesta, en un mercat on la competència és molt alta, la van encarar de forma que connectessin amb el client a través de la green energy i l’impacte social positiu, representant-ho a les xarxes amb el hashtag #OtraLuzEsPosible. Va explicar que la filosofia de la companyia es basa en la confiança amb la gent, a més d’un pacte a tres bandes: consumidor, HolaLuz i el planeta. Va acabar el seu torn parlant sobre el públic i com cada persona demostra en les seves petites decisions de consum quina visió té del món. El segon ponent va ser Enric Batlle. Va iniciar la seva intervenció donant dades actuals sobre la societat i el planeta, i com les marques no s’han pogut quedar enrere i han hagut de realitzar accions socials. El director de Batllegroup va mostrar com l’impacte social positiu també genera un impacte comercial positiu, demostrant-nos per tant, que les nostres decisions de compra poden canviar el planeta. Va introduir el terme consumidors belief-driven, que són aquells consumidors que compren motivats per la seva ideologia (representen el 64%). Finalment va parlar sobre el social branding i el motor que el mou: les persones. La darrera ponència de la sessió va ser a càrrec d’Òscar Camps que va explicar quin és el motor de la seva organització: defensar el dret de vida. Va revelar com va néixer l’ONG de la qual és fundador, i com aquesta no pretenia salvar el món, sinó ser senzillament una resposta ciutadana per ajudar vides. Va comentar que tota la comunicació la fa a través de les xarxes socials i que gràcies a elles obté el finançament. La força humana és la que els ajuda. Ha après que els mitjans de comunicació i la imatge són fonamentals. Una imatge el va motivar a ell a moure’s i els seus espots publicitaris són els telenotícies de tot el món. Va ressaltar que a mesura que han fet missions, també s’han guanyat enemistats que els ha jugat en contra, tot i el suport de la majoria de gent. En acabar la tercera ponència, va haver-hi torn de preguntes per aclarir tots els dubtes sorgits al llarg de la sessió. A continuació es va donar pas a l’esmorzar-networking.[:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies