Les Xarxes Socials i el FCB

Josep Espín,

Les Xarxes Socials i el FCB


El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya adverteix dels riscos que comporta la gestió dels nous entorns digitals

Barcelona, 18 de febrer de 2020

Arrel de la polèmica sorgida amb la suposada contractació d’una consultora d’anàlisi digital de dades per part del Futbol Club Barcelona, el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya fa públic aquest comunicat per tal d’expressar el seu posicionament sobre aquest tipus de pràctiques.

Així, es vol deixar constància que les xarxes socials aporten noves oportunitats, però també impliquen una sèrie de riscos que cal conèixer i dominar per no traspassar els marcs legals. De la mateixa manera, la transparència i la honestedat a l’entorn online ha de ser una exigència ètica de primer nivell.

Des del Col·legi es recalca la necessitat de respectar el Codi Deontològic Professional i dur a terme una comunicació publicitària respectuosa i amb continguts veraços. Per tal d’evitar aquest tipus de polèmiques cal que siguin professionals acreditats els que gestionin aquest entorn digital per no caure en errors i treure el màxim profit de la nova comunicació.

En aquest sentit, Àlex Marquina, Vicedegà del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha assegurat que “la relació entre ètica, reputació online i responsabilitat social crea un cercle virtuós i no s’entén una sense l’altra”

“Les grans marques han de saber monitoritzar els resultat de les seves accions i a partir d’aquí aplicar les millores de funcionament que es considerin necessàries. L’ètica ha de conduir l’acció a xarxes. La creació de bots o perfils falsos que juguin a favor de la marca o bé manipulin l’audiència, va en contra d’aquesta ètica, i acaba produint un efecte contrari a l’esperat inicialment.

El concepte de marca ètica cada cop agafarà més volada. La combinació de principis ètics i professionalitat ha de ser la garantia d’avançar en aquest camí.

Per a aclariments o petició d’entrevistes, podeu contactar amb:

Cristina Gibert Telf. 669864037 Marc Puig Telf. 619289005

[:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrado el Día de la Publicidad con una chocolatada con churros y anunciando las claves de los Premis Impacte y " La Nit del Màrqueting i la Comunicació ", que regresan a Barcelona el 3 de julio de 2025 a las 18:30 en un espacio icónico del Port Vell: el ACEx, el antiguo IMAX.

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha organizado una nueva edición del Mirador dedicada al movimiento BCorp, un enfoque empresarial global centrado en generar un impacto positivo. El evento ha reunido a expertas destacadas como Montse  Sellarès, Head of Communications and activisim a B Lab Spain; Alba  Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en ROSAPARKS; Sònia  Recasens, Directora de estrategia corporativa y asuntos públicos a ATREVIA y Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, quienes han analizado los beneficios y desafíos de pertenecer a esta comunidad.

Hoy se encienden las luces de Navidaden Barcelona y el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunyay Granpaso Strategy Company han presentado en la nueva edición del Mirador,un estudio innovador que analiza los hábitos, costumbres y rituales en laNavidad. En el evento, Adrián Mediavilla, cofundador de Granpaso, hapresentado el estudio La Nueva Navidad. Por su parte, Rubén Navarro, VPBrand Marketing en Wallapop e Ion Araluce, Socio y director en GoodVibes Media, han compartido sus conclusiones, ofreciendo una visión profunda decómo están evolucionando las tradiciones y comportamientos en torno a estafestividad. Toda esta charla ha sido moderada y liderada por Iolanda Casalà,Head of Strategy en McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legidel Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de noviembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, presentó una nueva edición de el Mirador dedicada a la importancia del mundo sonoro en nuestro sector. Destacados expertos en comunicación y audio branding compartieron sus conocimientos sobre la importancia de la identidad sonora en la estrategia de marcas. Montserrat Vidal-Mestre, Ramon Vives y Toni Otero enfatizaron cómo el sonido puede fortalecer la relación entre las marcas y su público.

Ayer, 23 de octubre, a lo largo de todo el día, se celebró la II Jornada de Comunicación Municipal en el Espacio Francesca Bonnemaison. El acontecimiento, organizado por la Diputación de Barcelona con la colaboración del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya y el Colegio de Periodistas.

Modificar cookies