La mirada indiscreta a l'activisme

Josep Espín,

La mirada indiscreta a l'activisme


16a sessió d’El Mirador Indiscret L’activisme de marca Dijous, 29 de novembre de 2018   Consulta 10 principals conclusions Vídeo resum Les imatges   El dia 29 de novembre va tenir lloc la darrera sessió d'El Mirador Indiscret de l'any. En aquesta ocasió, el tema va ser L'activisme de marca. La jornada va ser conduïda per Alex Marquina, director comercial de New Business i mitjans digitals a la CCMA i va comptar amb la participació d’Oihana Parera, responsable de màrqueting i comunicació d’HolaLuz; Enric Batlle, director i fundador de Batllegroup i Òscar Camps, fundador i director de l’ONG Proactiva Open Arms. La setzena edició d’El Mirador va començar amb Alex Marquina introduint el tema de l’activisme de marca al públic per donar pas a la primera intervenció a càrrec d’Oihana Parera. La representant d’HolaLuz ens va parlar sobre el naixement de l’empresa i com aquesta, en un mercat on la competència és molt alta, la van encarar de forma que connectessin amb el client a través de la green energy i l’impacte social positiu, representant-ho a les xarxes amb el hashtag #OtraLuzEsPosible. Va explicar que la filosofia de la companyia es basa en la confiança amb la gent, a més d’un pacte a tres bandes: consumidor, HolaLuz i el planeta. Va acabar el seu torn parlant sobre el públic i com cada persona demostra en les seves petites decisions de consum quina visió té del món. El segon ponent va ser Enric Batlle. Va iniciar la seva intervenció donant dades actuals sobre la societat i el planeta, i com les marques no s’han pogut quedar enrere i han hagut de realitzar accions socials. El director de Batllegroup va mostrar com l’impacte social positiu també genera un impacte comercial positiu, demostrant-nos per tant, que les nostres decisions de compra poden canviar el planeta. Va introduir el terme consumidors belief-driven, que són aquells consumidors que compren motivats per la seva ideologia (representen el 64%). Finalment va parlar sobre el social branding i el motor que el mou: les persones. La darrera ponència de la sessió va ser a càrrec d’Òscar Camps que va explicar quin és el motor de la seva organització: defensar el dret de vida. Va revelar com va néixer l’ONG de la qual és fundador, i com aquesta no pretenia salvar el món, sinó ser senzillament una resposta ciutadana per ajudar vides. Va comentar que tota la comunicació la fa a través de les xarxes socials i que gràcies a elles obté el finançament. La força humana és la que els ajuda. Ha après que els mitjans de comunicació i la imatge són fonamentals. Una imatge el va motivar a ell a moure’s i els seus espots publicitaris són els telenotícies de tot el món. Va ressaltar que a mesura que han fet missions, també s’han guanyat enemistats que els ha jugat en contra, tot i el suport de la majoria de gent. En acabar la tercera ponència, va haver-hi torn de preguntes per aclarir tots els dubtes sorgits al llarg de la sessió. A continuació es va donar pas a l’esmorzar-networking.[:]

Xarxes Socials

Recerca

Darreres Entrades

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrat el Dia de la Publicitat amb una xocolatada amb xurros i anunciant les claus dels Premis Impacte i "La Nit del Màrqueting i la Comunicació", els quals tornen a Barcelona el 3 de juliol de 2025a les 18:30 en un espai icònic del Port Vell: l’ACEx, l’antic IMAX.

Barcelona, 19 de desembre de 2024 - El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat una nova edició del Mirador dedicada al moviment BCorp, un moviment global de persones que utilitzen els negocis per generar un canvi positiu. A l’esdeveniment han participat Montse Sellarès, Head of Communications and activism a B Lab Spain; Alba Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en Rosaparks; Sònia Recasens, Directora d’estratègia corporativa i assumptes públics a ATREVIA; i Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, las quals van analitzar els beneficis i els reptes de pertànyer a aquesta comunitat.

Avui s'encenen els llums de Nadal a Barcelona i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i Granpaso Strategy Company han presentat en la nova edició del Mirador, un estudi innovador que analitza els hàbits, costums i rituals al Nadal. En l'esdeveniment, Adrián Mediavilla, cofundador de (Granpaso) Strategy Company, ha presentat l'estudi El Nou Nadal. D’altre banda, Ruben Navarro Sanchez, VP Brand Màrqueting a Wallapop i Ion Araluce, Soci i director a Good Vibes Media, han compartit les seves conclusions, oferint una visió profunda de com estan evolucionant les tradicions i comportaments entorn d'aquesta festivitat. Tota aquesta xerrada ha estat moderada i liderada per Iolanda Casalà Surribas Casalà, Head of Strategy a McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de novembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, va presentar una nova edició delMirador dedicada a la importància del món sonor en el nostre sector. Destacatsexperts en comunicació i àudio branding van compartir els seus coneixementssobre la importància de la identitat sonora a l'estratègia de marques. MontserratVidal-Mestre, Ramon Vives i Toni Otero van emfatitzar com el so potenfortir la relació entre les marques i el seu públic.

Ahir, 23 d'octubre, al llarg de tot el dia, es va celebrat la II Jornada de Comunicació Municipal a l'Espai Francesca Bonnemaison. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació i el Col·legi de Periodistes va girar entorn un tema d'actualitat en el sector, la IA.

Modificar cookies