La revolució de la AI pel màrqueting i la comunicació serà superior al que va suposar la irrupció d’Internet

Albert Rodriguez,

La revolució de la AI pel màrqueting i la comunicació serà superior al que va suposar la irrupció d’Internet


 El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat aquest matí un altre Mirador Indiscret, les jornades mensuals que tracten temes d’actualitat i de tendències del sector. En aquesta ocasió, ha posat la seva mirada en el Chat GPT i s’ha preguntat si aquesta tecnología és un àngel o un dimoni.


El debat ha estat moderat per Àlex Marquina, director de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i ha comptat amb la participació de Jordi Urbea, CEO d’Ogilvy Barcelona i expert en màrqueting digital, Gina Tost, Secretària de polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i Gerard Olivé, Cofundador i CoCEO de Garapa i d’Antai Ventures i expert en emprenedoria digital i tecnològica.


Jordi Urbea, ha començat la seva intervenció explicant que és impossible definir si la AI i en concret del ChatGPT és un àngel o un dimoni, tot depèn de l'ús que facin les agències, institucions, empreses i en general, la societat. Urbea ha destacat el paper potenciador i l'augment d'oportunitats que són capaces de generar aquestes eines i ha afirmat que la irrupció de la AI serà superior a la revolució que va provocar l'arribada d'internet als anys 90. Alhora, ha recalcat la gran oportunitat que tenen les agències per posar en valor els seus serveis i ajudar a les marques. Per aquest motiu, un dels reptes que afronta el sector és professionalitzar-se al voltant d'aquestes eines i ser imprescindibles pel desenvolupament de les empreses. Finalment, ha deixat clar que el paper de la creativitat no desapareixerà, però que els professionals hauran d'adaptar els seus processos de creació i fluxos de treball.



Per la seva banda, Gina Tost ha començat destacant que la AI és un concepte que es porta treballant i utilitzant des dels anys 90, però gràcies a la irrupció d'eines molt més democratitzades com ChatGPT, avui en dia vivim la gran eclosió. En la seva intervenció Gina remarcat la necessitat d'establir un marc regulador i mecanismes de control, per tal protegir els drets fonamentals de les persones usuàries i de les empreses que treballen amb aquestes tecnologies, sobretot en el tractament de les dades. És per això, que per a la secretària de polítiques digitals, l'AI obre portes per aconseguir coses increïbles, però sense control pot esdevenir un problema de futur.


En la darrera intervenció, Gerard Olivé, ens ha aportat l'experiència i el coneixement des de la part empresarial i emprenedora. De la mateixa manera que els altres ponents han destacat que el ChatGPT, així com les altres eines d'AI, obren un món de possibilitats, ha senyalat que cal educació i regulació de les mateixes, i confirma el canvi de paradigma existent. Per a Olivé, la diferència entre el metavers, realitat virtual i d'altres tecnologies aparegudes vers l'AI és que aquesta última afecta absolutament a tots els sectors, per això el repte de les empreses és buscar i trobar el talent per preparar les companyies per aquest gran canvi. La gran oportunitat per les empreses i start-ups és la capacitat que ofereix l'AI per tractar i facilitar dades.



Xarxes Socials

Recerca

Darreres Entrades

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrat el Dia de la Publicitat amb una xocolatada amb xurros i anunciant les claus dels Premis Impacte i "La Nit del Màrqueting i la Comunicació", els quals tornen a Barcelona el 3 de juliol de 2025a les 18:30 en un espai icònic del Port Vell: l’ACEx, l’antic IMAX.

Barcelona, 19 de desembre de 2024 - El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat una nova edició del Mirador dedicada al moviment BCorp, un moviment global de persones que utilitzen els negocis per generar un canvi positiu. A l’esdeveniment han participat Montse Sellarès, Head of Communications and activism a B Lab Spain; Alba Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en Rosaparks; Sònia Recasens, Directora d’estratègia corporativa i assumptes públics a ATREVIA; i Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, las quals van analitzar els beneficis i els reptes de pertànyer a aquesta comunitat.

Avui s'encenen els llums de Nadal a Barcelona i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i Granpaso Strategy Company han presentat en la nova edició del Mirador, un estudi innovador que analitza els hàbits, costums i rituals al Nadal. En l'esdeveniment, Adrián Mediavilla, cofundador de (Granpaso) Strategy Company, ha presentat l'estudi El Nou Nadal. D’altre banda, Ruben Navarro Sanchez, VP Brand Màrqueting a Wallapop i Ion Araluce, Soci i director a Good Vibes Media, han compartit les seves conclusions, oferint una visió profunda de com estan evolucionant les tradicions i comportaments entorn d'aquesta festivitat. Tota aquesta xerrada ha estat moderada i liderada per Iolanda Casalà Surribas Casalà, Head of Strategy a McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de novembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, va presentar una nova edició delMirador dedicada a la importància del món sonor en el nostre sector. Destacatsexperts en comunicació i àudio branding van compartir els seus coneixementssobre la importància de la identitat sonora a l'estratègia de marques. MontserratVidal-Mestre, Ramon Vives i Toni Otero van emfatitzar com el so potenfortir la relació entre les marques i el seu públic.

Ahir, 23 d'octubre, al llarg de tot el dia, es va celebrat la II Jornada de Comunicació Municipal a l'Espai Francesca Bonnemaison. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació i el Col·legi de Periodistes va girar entorn un tema d'actualitat en el sector, la IA.

Modificar cookies