Presentació de l'Infonòmetre de Salut

Josep Espín,

Presentació de l'Infonòmetre de Salut


Presentació Infonòmetre de Salut 2018  Dimecres, 7 de març de 2018 El Palau Robert va acollir la presentació de l’Infonòmetre de Salut 2018, un estudi elaborat per Infoperiodistas i Acceso amb el suport de la FAPE (Federación de Asociaciones de Periodistas de España) i ANIS (Asociación Nacional de Informadores de Salud). L’objectiu d’aquest informe és valorar la relació entre les fonts d’informació del sector salut i els periodistes, per facilitar la labor de les redaccions dels mitjans de comunicació. Està format per una recerca que analitza dos àmbits. D’una banda, la percepció dels periodistes, recollida a través d’una àmplia enquesta i d’una altra, l’anàlisi de les notícies publicades en els mitjans, com a indicador del comportament informatiu del sector. Algunes dades:
  • Centres de Recerca, Experts, Universitats i Hospitals, són les fonts més fiables per als periodistes de salut. Empreses i Consumidors, en últim lloc.
  • L'Expert en un 54,7% és la font més freqüent a la qual acudeix el periodista.
  • 98,3% dels enquestats considera útil tenir una relació més propera amb els experts, encara que un 20% comenta que "gairebé mai" pot accedir a ells.
  • Entre els temes informatius que interessen més als periodistes consultats, estan els Estudis de Recerca i els Avanços. També consta en l'estudi una demanda d'informació sobre les discrepàncies mèdiques i farmacològiques.
  • Un 64,6% dels periodistes consultats consideren la informació d'Internet imprecisa, ambigua i contradictòria. Se centren més a les webs específiques de salut amb el 20,1%, Wikipedia amb un 12,90% i Twitter amb l'11,9%. Les tres fonts suposen el 44,9% a l'hora de buscar informació.
  • El 87,2% dels periodistes considera que la premsa podria dedicar més espai a les àrees de salut.
  • Dins de les àrees terapèutiques, Oncologia lidera en totes les variables analitzades. Destaca la rellevància mediàtica de Pediatria. Geriatria ocupa l'últim lloc.
   [:]

Xarxes Socials

Recerca

Darreres Entrades

El Col·legi del Màrqueting, la Comunicació, la Publicitat i les Relacions Públiques de Catalunya ha celebrat el Dia de la Publicitat amb una xocolatada amb xurros i anunciant les claus dels Premis Impacte i "La Nit del Màrqueting i la Comunicació", els quals tornen a Barcelona el 3 de juliol de 2025a les 18:30 en un espai icònic del Port Vell: l’ACEx, l’antic IMAX.

Barcelona, 19 de desembre de 2024 - El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat una nova edició del Mirador dedicada al moviment BCorp, un moviment global de persones que utilitzen els negocis per generar un canvi positiu. A l’esdeveniment han participat Montse Sellarès, Head of Communications and activism a B Lab Spain; Alba Guzmán, Chief Values Officer & Co-founder en Rosaparks; Sònia Recasens, Directora d’estratègia corporativa i assumptes públics a ATREVIA; i Sílvia Rodríguez, Communication & PR Director en Vallformosa, las quals van analitzar els beneficis i els reptes de pertànyer a aquesta comunitat.

Avui s'encenen els llums de Nadal a Barcelona i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya i Granpaso Strategy Company han presentat en la nova edició del Mirador, un estudi innovador que analitza els hàbits, costums i rituals al Nadal. En l'esdeveniment, Adrián Mediavilla, cofundador de (Granpaso) Strategy Company, ha presentat l'estudi El Nou Nadal. D’altre banda, Ruben Navarro Sanchez, VP Brand Màrqueting a Wallapop i Ion Araluce, Soci i director a Good Vibes Media, han compartit les seves conclusions, oferint una visió profunda de com estan evolucionant les tradicions i comportaments entorn d'aquesta festivitat. Tota aquesta xerrada ha estat moderada i liderada per Iolanda Casalà Surribas Casalà, Head of Strategy a McCann Barcelona i Vicedegana de Publicitat en el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya.

Barcelona, 04 de novembre de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, va presentar una nova edició delMirador dedicada a la importància del món sonor en el nostre sector. Destacatsexperts en comunicació i àudio branding van compartir els seus coneixementssobre la importància de la identitat sonora a l'estratègia de marques. MontserratVidal-Mestre, Ramon Vives i Toni Otero van emfatitzar com el so potenfortir la relació entre les marques i el seu públic.

Ahir, 23 d'octubre, al llarg de tot el dia, es va celebrat la II Jornada de Comunicació Municipal a l'Espai Francesca Bonnemaison. L'esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació i el Col·legi de Periodistes va girar entorn un tema d'actualitat en el sector, la IA.

Modificar cookies